Något att applådera för

Skrivet av Oskar på tisdagen kl 22:07.

Gusten hänger by you.

Sommaren på Gotland 2009 flyter på precis som den ska. Jag jobbar i stort sett alla vardagar och nu har även Josefin börjat arbeta lite mera. Som idag t ex, då jag jobbat 9-17 och sen jobbar hon 18-22. Så jag kommer hem så hon får äta något och sen har jag tagit hand om Gusten nu på kvällen. Jag hade lite ”tur” ikväll och han somnade redan 20, så jag har fått lite datortid. Jag tycker att jag knappt hunnit sitta här alls, som sig bör på sommaren visserligen. Men är man van att plugga/jobba vid datorn väldigt mycket samt använda internet i den utsträckning som jag gör, då känns det lite konstigt att plötsligt inte göra det.

Men det har ju varit väldigt goda anledningar till att inte sitta vid datorn. Att jobba är väldigt kul, och just nu blandar jag mycket te. Detta betyder att jag lyssnat ikapp mina favorit podcaster och även lyssnat en del på musik. Sen hänger jag med min mamma och pappa, Josefin och Gusten för resten. Och nu har även lite vänner hittat till ön, så det känns också kul. På söndag kommer Josis föräldrar hit också och nästa vecka fyller vår lilla skitunge 1 år. 1 ÅR! Det är ju galet om något.

Senaste nytt är att Gusten har börjat klappa händerna lite också. Vi tycker annars att inte har så hemskt mycket för sig förutom att säga ”pappa”, ”mamma” och att lära sig gå. Det är visserligen inte så lite, och tar ju upp nästan all hans tid, men man tycker ju att han ändå kunde snappa upp ett och annat från andra saker också. Så nu när MP och Roger var här så övade vi lite extra på det, och plötsligt satt det! Och vi lyckades filma det häromdagen när Gusten precis hade vaknat och fick på så sätt testa filmfunktionen på kameran också. Den filmar ju i HD om man vill, vilket iofs inte spelar så hemskt stor roll när vi ändå komprimerar filmerna stenhårt med Flash innan de hamnar här på bloggen. Men den filmar i störtskön bredbild också, vilket ju är lite coolt. :)

Nu kommer Josi snart hem och jag ska posta det här inlägget. Glad sommar på er allihopa, vi hörs snart igen!

Get the Flash Player to see this content.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , ,

Kommentarer

5 kommentarer till “Något att applådera för”

 1. maria skrev den 8 juli 2009, kl 14:01:
  avatar

  alltså, nu är ju som sagt videon komprimerad, så det borde inte ha något betydelse, men min dator fixar verkligen inte att spela upp hd-filmer! det hackar och ingenting blir som det ska … den här videon ser helknasig ut, så jag kan tyvärr inte se handklappningen :-(
  men hejja gusten iallafall! det är roligt att klappa händerna!

  låter som att ni har det jättetrevligt på gotland. tidigare i år försökte jag övertala david att vi skulle semestra på gotland i sommar, men det blev visst ingenting av det. hade ju varit roligt att kika in hos er och köpa lite te eller så, isåfall.

 2. Oskar skrev den 8 juli 2009, kl 23:40:
  avatar

  Ajdå, vad dumt att du inte kan se filmen. Jag kom på att jag visserligen valde högsta kvaliteten även när jag gjorde om den till flash, det är kanske därför det strular? Inte alls bra i alla fall. Jag tror vi ska komprimera filmerna hårdare i framtiden, jag tycker inte man ser någon skillnad med flash i alla fall. HD-kvallen kan vi ju spara tills när vi gör hela spelfilmer med Gusten i huvudrollen i framtiden. ;) Och då kan jag ju ladda upp det på annat sätt, så att alla kan se det bra.

  Tack för feedbacken Maria!

  Tråkigt att du inte kunde övertala din man att semestra på Gotland. :( Självklart är ni välkomna hit och hälsa på! Numer finns det ju rutschkana, gungor och en minipool här på bakgården mitt i Visby, så våra småkillar hade kunnat leka där, medan vi hade visat er runt i den fina tebutiken. :) Nästa år kanske? :D

 3. Pia skrev den 9 juli 2009, kl 20:20:
  avatar

  Underbar bild och jättefin video! Längtar!

 4. Oskar skrev den 9 juli 2009, kl 22:44:
  avatar

  Nu har jag omkodat filmen igen med medium-kvalité (400 kbps istället för 700 kbps). Såg nämligen att den innan hackade även på pappas dator, och det känns inte alls kul om flera har samma problem som Maria. Jag har också haft lite segt att visa den här idag. Hjäälp.

  Kan ni se filmen bättre nu? Den ligger på samma ställe i inlägget. Ni kanske behöver rensa cachen på datorn först och sen titta på nytt. Fungerar ju oftast med Ctrl + F5. Berätta hur det går. :)

 5. maria skrev den 10 juli 2009, kl 13:38:
  avatar

  jaaa, jag kan se! det hackar lite först i början, men själva klappet visas perfekt! kul! klapp klapp!

  får övertala david till nästa år. gotland är ju så fint!

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...