Andra ultraljudet

Skrivet av Josefin & Oskar på måndagen kl 18:12.

Denna gång fick vi vårt andra ultraljud i vecka 33, som det ska vara, och inte i vecka 36 som med Gusten (pga långa köer). Det är fortfarande långa köer men nu fick vi lite förtur då  Gusten kom ut mindre än beräknat (han skulle ha vägt 3500-3600 men kom ut som 3100) och lite extra koll skulle hållas på oss den här gången. Vilket nu i efterhand verkar lite galet då det verkar vara en jättebebbe i magen ;) Lite trubbel hann vi med idag innan ultraljudet – Gusten hade feber på dagis och Oskar fick hämta honom redan vid 10-tiden (Gusten börjar vid 09) och först visste vi inte riktigt hur vi skulle göra med honom när vi var på ultraljudet – men som tur var ställde morfar upp som barnvakt (till en sovande lillgurka så morfar hann faktiskt jobba en hel del ändå)

Det vi fick reda på var – (värden och info från andra ultraljudet med Gusten inom parentes):

Uppskattad vikt: 2327 g i  vecka 32+2 (2595 g i vecka 36)

Fosterläge: Huvud neråt, rygg till vänster (Huvud neråt, rygg till vänster)

Moderkaksläge: Mitten, till höger (Till höger)

Mängd fostervatten: Normal (Normal)

Total avvikelse i storlek: +13 % (+ 3 %)

Om bebisen fortsätter växa i denna takt blir det en 4 kilos klump som kommer ut i juni fick vi veta! Vad vi också fick reda på denna gång var könet på bebben, nästan till 100% säkert – och det verkar som det blir en liten tjej denna gången! Jätteskoj men samtidigt läskigt – vi vet ju inget om bebistjejer!

Bebisen i profil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentarer

10 kommentarer till “Andra ultraljudet”

 1. Pia skrev den 19 april 2010, kl 19:21:
  avatar

  Ojojoj, vad kul! Så roligt för Gusten att få en lillasyster som han kan både uppfostra och beskydda!Grattisgrattisgrattis och massor av kramar till er alla tre och även till lilla pricken!

  (Anneli och Sylve, visst är vi alla lyckligt lottade!
  Kramar till farmor och farfar också från mormor och morfar!)

 2. Cia skrev den 19 april 2010, kl 19:58:
  avatar

  Japp, jag ser ju klart o tydligt att det är Augusta därinne!

 3. Hanna skrev den 19 april 2010, kl 20:17:
  avatar

  Men åååååhhh!!! En liten tjej!! Grattis!! :-D

  Och angående storlek.. Thor vägde 4500g när han föddes. Det funkar det med! ;-)

  stor kram till er alla tre, och en klapp på magen till lilltjejen!

 4. Elisabet skrev den 20 april 2010, kl 8:44:
  avatar

  You and me both:) Vet heller ingeting om bebistjejer (eller bebisar rent generellt) men ändå ska vi få en bebistjej den 1:a september! (Roligt förresten om er tösabit föds den 11/6 som beräknat, det är min födelsedag, ergo en väldigt bra dag att komma till världen på!)
  <3 på er allihop!

 5. josefin på jobbet skrev den 20 april 2010, kl 9:04:
  avatar

  Måste ju svara, även om det är från jobbet :)

  @Pia – aka mormor – tack tack. Tror dock inte att Gusten kommer stå för merparten av uppfostrandet och vad gällande beskyddandet blir det nog mer vi som får beskydda bebisen från honom i början..

  @Cia – Augusta ligger inte i toppen när vi funderar namn.. hihi, faktiskt inte!

  @Hanna – ja, Thor var ju stor redan då, det hade jag glömt! Fast jag tycker ändå det är lite läskigt ;)

  @Elisabet -Grattiiis! Men åh vad roligt! Jag blir ju alldeles sådär så jag inte kan sitta still av nyheten! Ännu tråkigare att flytta då, annars hade vi ju varit mammalediga samtidigt (troligen i alla fall)! Tur att du och Jonas gillar gotland :) Och att vi har massa släkt och vänner i skåne också!

 6. Pia skrev den 20 april 2010, kl 12:17:
  avatar

  Haha det tror du, säger en luttrad lillasyster!

 7. Elisabet skrev den 20 april 2010, kl 13:05:
  avatar

  Ja, det har äntligen börjat sjunka in nu… Men vi är jätteglada och extra festligt känns det efter att vi skrev kontrakt i lördags: nu är vi stolta husägare till en liten 30-tals villa i Virentofta! Helt underbart renoverad och klar, bra då vi är de mest ohändiga människorna i världen! Trädgård gillar vi däremot och Magnoliaträd och fruktträd! Som vi ska njuta i sommar! Men det blir tyvärr inget Gotlandsbesök då det är mycket att stå i inför flytten i mitten på juli. Och sen bebis i början på september… Oj, oj, hur ska detta gå? ;)@:

 8. maria skrev den 21 april 2010, kl 15:14:
  avatar

  åh åh åh!! jag såg det ju på facebook, men ändå – så fantastiskt! grattis! hade ju varit lika fantastiskt om det var en kille, men nu är det en liten tjej och det är fantastiskt … (haha, jag virrar, jag vet) och att få se bebisen igen är ju också helt underbart. är tillväxtultraljud något alla får där ni bor, eller är det av någon särskild anledning?

  kram kram kram

 9. josefin på jobbet skrev den 22 april 2010, kl 10:38:
  avatar

  @elisabet hus också! Ojojoj! Förstår att det nog inte blir nåt gotland i sommar, men i framtiden tänkte jag :)

  @maria tack tack! :D Alla i vår kommun får ett andra ultraljud där de tittar på tillväxt i vecka 32 (med gusten var det så hårt tryck på ultraljudsavd. att vi först fick gå i vecka 36). Och ja, det var skoj att få se bebisen igen! Nästa gång vi träffas så lär det ju vara en liten kladdig bebis som möter två trötta föräldrar :)

 10. Ymke skrev den 24 april 2010, kl 23:35:
  avatar

  Grattis! Det är härligt med en av varje! :)

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...