Skapa ditt eget typsnitt

Skrivet av Oskar på onsdagen kl 15:17.

Via Geekdad (först via Fredriks delade RSS-flöde, tack!) fick jag nys om denna fantastiska sida.

YourFonts.com

Det är en superenkel tjänst (om du har en scanner och skrivare) som hjälper dig att smärtfritt skapa ett eget typsnitt av t ex din egen handstil. Sidan guidar dig genom ett fåtal pedagogiska steg, och från ingenting får du snabbt fram en liten TrueType-fil som du kan installera på datorn.

1. Skriv först ut mallen där du sen fyller i din egen tagning på siffror och bokstäver.

2. Scanna in den ifyllda mallen. Det är två A4-sidor för alla möjliga tecken, men jag fyllde bara i den första sidan, plus å ä ö på den andra. Jag tror nämligen inte jag kommer att använda alla de konstiga figurerna, och det var faktiskt pilligt och tidsödande nog att skriva ner alfabetet, när man helst ska hålla sig inom linjerna.

3. Ladda upp mallen på YourFonts igen, döp ditt typsnitt och invänta resultat.

4. Klart! Nu kan du ladda ner .ttf-filen och installera den på datorn.

Så här blev mitt resultat:

Man kan självklart rita direkt i mallen på datorn och sen ladda upp bilderna utan att skriva ut och scanna. Men detta blir ju onekligen roligare. En intressant aspekt, precis som Brian Little på Geekdad skriver, är att man nu kan föreviga sin handstil på ett väldigt unikt sätt. Och att man varje år kan dokumentera hur barnens handstil utvecklas. Så fort Gusten börjar doodla ska vi garanterat låta honom pricka in sin högst personliga stil på mallen. Och tänk vad häftigt att Gusten 10 år sen kan skriva som Gusten 5 år om han skulle vilja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , ,

Kommentarer

1 kommentar till “Skapa ditt eget typsnitt”

 1. josefin skrev den 11 februari 2009, kl 19:41:
  avatar

  Ojoj, du skriver ju verkligen precis så!

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...