Läsa lite..

Skrivet av Josefin på onsdagen kl 9:06.

Gusten gillar sina böcker, de i kartong bits det och ”läses” det i så fort man är på golvet. Och de mer traditionella böcker som vi läser för honom är roliga att titta och peka på (gärna ta tag i ett finger på den som läser och peka med det!) bara det inte är för mycket text för det orkar han inte. Hihi. En ny favvobok är Barbapapas nya hus, som G fick av mormor i 10-månaderspresent.

http://www.adlibris.com/se/covers/9/13/9132154062.jpg

Mormor var här på själva 10-månadersdagen och passade såklart på att läsa lite för lillkillen då, här dock ur Pelle Svanslös får en kompis.

Böcker är kul ;) by you. Mormor och Gusten läser by you.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , ,

Kommentarer

7 kommentarer till “Läsa lite..”

 1. Anneli skrev den 20 maj 2009, kl 10:34:
  avatar

  Underbart att ha en mormor som gillar läsa sagor. Det syns verkligen att både Gusten och Pia njuter av stunden.

 2. Pia skrev den 20 maj 2009, kl 16:54:
  avatar

  Ja det är helt rätt, jag gillar att läsa högt och ser fram emot att få läsa Harry Potter och Tolkien för honom. Som tur är verkar Gusten gilla att man läser för honom.

 3. maria skrev den 20 maj 2009, kl 23:07:
  avatar

  spännande! och en så stor och duktig pojke som även fixar böcker utan kartongsidor! här vågar vi oss inte sig på sådant, eftersom sidorna genast skrynklas ihop av en liten pojke. men det kanske är sådant man kommit över när man är 10 månader?

 4. josefin skrev den 21 maj 2009, kl 10:03:
  avatar

  Det är ju precis som du skriver risken med vanliga böcker.. kommer han åt dem själv så är det skrynkel och dra-i-sönder som gäller. Men i knäet så blir det mer att han pillar på bilderna och ibland slappnar av ordentligt. Och ja, såklart kunde han inte detta som 9-månaders.. ;)

 5. Storebror skrev den 21 maj 2009, kl 13:19:
  avatar

  Vad kul med Barbapapa! Jag minns själv att en av mina favoritböcker var när Barbapapa bygger ett hus. Undrar om det är samma?

 6. Oskar skrev den 21 maj 2009, kl 14:11:
  avatar

  Det måste vara samma! Jag hade minnen från boken när jag hörde titeln och när jag såg bilderna fick jag extrema flashbacks. Minns du barba-leran på maskinerna? Den fastnar i deras gap.

  Så vi måste ju ha haft den hemma? Eller möjligtvis hos mormor och morfar? Den verkar vara utgiven 1972, så det kan nog stämma också.

 7. Storebror skrev den 21 maj 2009, kl 22:59:
  avatar

  Nu när du säger det minns jag också maskinerna. Och huset de byggde såg ut som en Barbapapa med runda rum?

  Jag tror vi hade den hemma. Vi får höra med Gustens farmor och farfar.

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...