En dag i Gustens liv

Skrivet av Oskar på torsdagen kl 14:30.
{ Kommentera

Sista dagarna på Gotland nu. Josefin har jobbat idag och igår och jag får en liten försmak av min pappaledighet, som egentligen börjar på allvar på måndag. Vi kan kalla det en mjukstart, att doppa tårna, att provsmaka på livet.

Och det känns bra, att vara pappaledig. Gusten är så ”lättskött” numer. Som en klocka går hans liv, och han följer sina timmar på ett väldigt exakt vis. Så här ser en dag ut i Gustens liv:

_______________

07 – 08: Gusten vaknar och brukar fixa och greja i sin säng innan vi lyfter över honom till oss för lite mys innan vi går upp.

08 – 09: Frukost. Gröt och vatten (vi ska nog börja med mjölk nu alldeles snart). Oftast äter han först och sen leker han lite medans vi äter.

09 – 10: Lekstund, och man kan sitta lite vid datorn och kolla mail och så.

10 – 12: Morgonpromenad. Vad som helst går bra bara vi kommer ut och gör något.Vid 11 brukar han få ett litet mellanmål, en banan eller så. Kanske smoothie också.

12 – 12:30: Lunch. Oftast somnar han till de sista tuggorna, annars räcker det med att man lyfter upp honom och går lite med honom i famnen så somnar han. En majskrok eller två i famnen brukar få honom över tröskeln.

12:30 – 15: Sovstund. I bästa fall sover han en bit över två timmar. I minsta fall söver han 30 minuter, men även det räcker för resten av dagen. Men alla mår lite bättre av att Gusten sover längre, båda han och vi.

15 – 15:30 Mellanmål. Gröt och dricka. Kanske en macka om han verkligen är hungrig.

15:30 – 18: Lekstund och kanske mer promenad. Ofta ett till litet mellanmål vid 17. Kanske någon frukt och dricka eller så.

18 – 18:30: Kvällsmat. En hel burk barnmat och vatten. Kanske någon banan eller så till efterätt. Vi har slutat med fruktpuréerna och han verkar varken behöva eller sakna dem.

18:30 – 20: Kvällslek. Efter maten så springer han runt eller sitter kvar vid bordet och leker om vi äter längre.

20: Läggdags. Vi försöker alltid börja efter 20 att byta om till pyjamas, busa lite i sängen och sen får han välling i min eller Josefins famn framför TV:n. Har vi tur så somnar han med flaskan i famnen och vi kan bära in honom till sängen. Sämsta läget är att han dricker upp allt och är pigg, då får man gå med honom i bärselen tills han somnar. Men det går oftast ganska snabbt, absolut max 20-30 minuter. Men oftast mycket snabbare.

20:30 – morgon: Han sover inte alltid hela nätterna numer. Ofta blir det en flaska välling någon gång under natten, men ganska ofta gnäller han lite och somnar om igen. Så nätterna är helt okej fortfarande, och vi försöker att inte klaga.

_______________

Det var en dag i Gustens liv. Ungefär så ser varenda dag ut. Detta tider går inte att flytta på men händelserna kan se annorlunda ut, om vi inte är hemma eller träffar vänner och bekanta. Men det är otroligt skönt att vara så relativt inrutade. Vi mår bättre av det, och Gusten likaså.

Nu ska jag göra mig helt klar medan Gusten sover. Kl 15 kommer det hit lite vänner och barn. Vi lägger säkert upp lite bilder här senare. Vi kallar det för Kränkudagis ’09, eftersom vi ska vara bakom Kränku, och det kommer vara fem(!) småbarn här samtidigt. Vad kul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentarer

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...