Den stora flytten

Skrivet av Oskar på tisdagen kl 23:19.

http://farm3.static.flickr.com/2780/4151428048_a84d996d78.jpg

Det har varit på gång en längre tid. Och jag har hintat om det på Twitter och Facebook. Min telefon ringde…

http://farm3.static.flickr.com/2748/4150612561_32882675e5_o.jpg

Och så ringde det igen…

http://farm3.static.flickr.com/2675/4150612639_e74415efd0_o.jpg

Vem var det som ringde då? Jo, för en tid sen ställde vi oss i kö på en ny lägenhet. Och när jag skrev om de viktiga samtalen syftade jag på ett från min mor angående en framtid med fast anställning på familjeföretaget. Det andra samtalet kom från GotlandsHem som erbjöd oss en lägenhet i Visby.

Och nu är det klart, vi skrev på och skickade in papprena häromdagen och betalade in den första hyran igår. Vi flyttar till Gotland sommaren 2010!

http://www.gotlandshem.se/uploads/images/sjoliljan_head.jpg

Det har legat i luften en längre tid, och jag har väl alltid funderat på att jobba inom familjeföretaget i framtiden. Nu har vi kommit ifatt framtiden och arbetsbeskrivningen för mig och möjligheterna för företaget är så pass intressanta att det inte var något svårt val längre. Josefins vikariat är slut i maj och det har inte dykt upp något bra jobb för mig. Vi båda älskar Gotland och efter (då) två år i Lund blir det fint för Gusten med lite gotländsk luft.

Vi har kallat det för en 5-årsplan. Mycket för att jag inte ska bli nervös av att ”flytta hem” igen. Men jag har bott i Lund tillsammans med Josefin i mer än sex år nu, och jag känner att jag börjat titta på min hemö med helt nya ögon. Och med helt nytt boende och en större roll på företaget känns det bara spännande och roligt att återvända till Visby. Vi ska se vart vi kan föra verksamheten och så får vi se vart vi hamnat om några år. Josefin kommer att titta vidare på jobb under tiden, drömmen är väl ett bibliotekariejobb på ön, men kommer också att jobba på företaget framöver. Men först kommer flytten, sommaren och allt vad det innebär, så vi tar en sak i taget.

Jag flörtade också lite med er när jag publicerade bilder på Gusten från Galgberget, när jag var hemma på Gotland senast. Jag var inte där uppe för att fotografera Gustens nya kläder egentligen. Nej, jag spanade på vårt nya boende. GotlandsHems sprillans nya bebyggelse – Sjöliljan. Där satte vi upp oss på tre lägenheter för någon månad sen och eftersom jag köat så länge fick vi vårt förstahandsval – en fin trea på femte(!) våningen. Så här ser planlösningen ut:

http://farm3.static.flickr.com/2732/4150670479_b76db61d2d.jpg

Vi blir av med nästan 10 kvadrat jämfört med vårt nuvarande boende, men det får vi ta. Det är fortfarande ganska öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, något som vi gillar väldigt mycket. Gusten får rummet i mitten. Vi tar sovrummet längst in. Det är en inglasad balkong som vi faktiskt troligen kommer att använda. :) Utsikt mot nordväst. Det kommer bli fina solnedgångar alltså. En klädkammare! Inte illa. TV, telefoni, och internet ingår i hyran. Det kommer nog bli bra det här.

Här är lite egna bilder från bygget så här långt (november 2009).

http://farm3.static.flickr.com/2759/4150621031_ba8a046685.jpg

Vår lägenhet är balkongen längst upp till vänster, fast troligen inte i precis detta huset.

http://farm3.static.flickr.com/2729/4150669471_15bc8a6b2d.jpg

Utsikt från de gamla galgarna.

Det känns övermäktigt att flytta just nu i livet. Vi har mycket prylar att släpa med, och det känns på samma gång både jobbigt och roligt att börja gräva i alla vrår och packa ner och slänga. Vi flyttar till ytterligare en hyresrätt, men det känns rätt för en tid till framöver, och vi hade inte kunnat köpa något lika fint. Det ska bli spännande att bo i ett helt nytt hus, på en helt ny plats. Galgberget är så vackert och utsikten över havet och staden är helt underbar. Som jag har saknat havet!

Då var det sagt. Vi ses på Gotland nästa sommar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

17 kommentarer till “Den stora flytten”

 1. Anna skrev den 2 december 2009, kl 8:56:
  avatar

  Fint oskar! jag blir så glad för din skull, Roligt att läsa att det händer saker och går bra. Stor kram (jag kommer och hälsar på ngn gång, lite spontant så där som jag brukar. *blink*)

 2. Storebror skrev den 2 december 2009, kl 9:49:
  avatar

  Välkomna till Norrområdet. Ska bli kul att ha er aningen närmare.

 3. maria skrev den 2 december 2009, kl 10:15:
  avatar

  ok, nu är jag väldigt gravid och extremt lättrörd, men det här var så fint att jag började gråta! så underbart för er att flytta till gotland!!

  det verkar ju hur bra som helst med lägenheten och jobbet och att flytta till dina hemtrakter, oskar.
  vi gör lite samma grej (fast jag har inte skrivit om det rakt ut i bloggen än). hemtrakterna lockar.

  stor kram på er!

 4. siran skrev den 2 december 2009, kl 10:43:
  avatar

  grattis!

  grymt läge, kärleksstigen precis inpå knuten och havsutsikt… kan det bli bättre? vilken fin julklapp till sylve och anneli ;)

  hoppas allt är bra med er annars.

  kramar / siri.

 5. Pia skrev den 2 december 2009, kl 13:36:
  avatar

  Ok alla hyllningar är säkert välberättigade, men jag måste bara opponera mig lite grann.

  Det är ju så att flytta till någons hemtrakter innebär ju inte alltid automatiskt att det blir underbart för alla. T.ex är ju inte Josefin från gotland så det är ju faktiskt inte hennes hemtrakter. Även om jag vet att hon tycker mycket om gotland.

  Precis som när ni flyttade hit så var/är det ju inte Oskars hemtrakt. Jag antar att Oskars föräldrar var lite ledsna då precis som vi är nu.

  Precis som att Anneli och Sylve är superglada när ni flyttar dit så blir inte jag och H-I det.

  Vi har ju haft en jättebra tid nu med Gusten och jag unnar verkligen Oskars föräldrar att få träffa Gusten mer, det hade jag själv velat så det är inte det. Jag inser att man ibland måse flytta, pga av en massa olika saker inte minst jobb osv.

  Men vad jag vill komma fram till är att allt har en fram och baksida, ”det finns inga lyckliga slut för alla” Det som är roligt och kul för någon är kanske inte lika roligt och kul för någon annan.

  Jag är jätteglad över att ni har bott här så länge som ni har gjort och att vi har fått chansen att träffa världens underbaraste Gusten ofta, det är en fantastisk fördel som vi har blivit förunnade!

  Men jag vill också passa på att påpeka att Lund inte är världens ände som det verkar på en del av kommentarerna.

  Jag är inte själv från Lund men här finns det mesta som finns på gotland förutom havet, t o m en hel del som inte finns på gotland skulle jag tro. Trots att jag själv gillar gotland och gärna skulle bo där på sommren, tror jag väl inte att man lider så väldigt mycket över att bo/ha bott här i Lund? Eller hur är det, lider ni av att andas ”Lundaluft”, ja då är det såklart synd om er!

 6. josefin skrev den 2 december 2009, kl 16:19:
  avatar

  Det ska bli spännande att flytta! Och att bo på gotland ”på riktigt” – inte som inneboende (även om det är trevligt det med).

  Såklart kommer vi att sakna Lund massor, både jag, Oskar och Gusten! Men vi planerar att komma och hälsa på ofta!

 7. Oskar skrev den 2 december 2009, kl 17:51:
  avatar

  TACK alla för era glada tillrop och gratulationer! :)

  Och Pia, jag tror att det är en helt normal och sund reaktion från en mamma/mormor/svärmor. Självklart kommer vi att sakna er och alla våra vänner i Lund hemskt mycket. Och staden kommer alltid kännas som en hemstad för mig. SÅ mycket fint har hänt här och jag har väldigt många underbara minnen. Och jag hoppas på fler glada upplevelser i framtiden, även om vi inte bor här.

 8. maria skrev den 2 december 2009, kl 19:44:
  avatar

  herregud, jag ska hålla mig borta från det här inlägget – nu blev jag ju alldeles tårögd av pias kommentar också!
  lika ledsna som våra föräldrar blev när vi flyttade i somras, lika glada är de nu. vi har ju turen som har allihop på ett och samma ställe, vi.

 9. Maria Pia skrev den 2 december 2009, kl 19:51:
  avatar

  Sitter här med tårar i ögonen och är faktiskt jätteledsen. Just nu måste jag få vara det för det är ju min favoritfamilj och mina fina, fina vänner som flyttar från min egen hemstad och det kommer att innebära att jag inte kommer att träffa er och Gusten lika mycket som hittills. Sen visste jag inget alls heller, har inte läst på Twitter. Var hos er igår och njöt av Gusten som satt i min famn och vi läste bok. Älskar honom och er så mycket och skulle ju allra helst vilja ha kvar er här i Skåne. Måste andas lite…Jag kommer snart kunna glädjas med er och ert nyfunna hem och ditt nya jobb Oskar, behöver bara lite tid. Men just nu är jag ledsen, för ni kommer lämna ett enormt tomrum efter er. Förlåt att jag inte kan vara bara glad nu.
  Älskar er.
  /Maria Pia

 10. Sofia skrev den 2 december 2009, kl 20:00:
  avatar

  Oj vad spännande, låter jätteymsigt med Gotland på heltid, min kusin bor i Visby o trivs så himla bra där…det är ju svårt att flytta, förstår verkligen er dubbla känsla, men jag tror det kommer bli jättebra. Och bli stammisar på kullaflyg, men det är ni väl redan….

 11. Maria Pia skrev den 2 december 2009, kl 20:01:
  avatar

  Och Pia, jag förstår dej. Helt sant att alla slut inte kan vara bara slut för alla. Jag får helt enkelt skaffa mej ett välbetalt jobb så jag kan komma o hälsa på ofta, ha ha! (första chocken börjar lägga sig nu)

 12. Mikaela skrev den 2 december 2009, kl 20:36:
  avatar

  Välkomna hem,det ska bli bli kul att träffas oftare!

 13. Annika skrev den 2 december 2009, kl 22:06:
  avatar

  KLART ATT DET KOMMER ATT BLI BRA!
  Hela lägenheten och huset andas ju Oskar och Josefin. Så fint! Ni kommer att trivas alldeles utomordentligt, det är jag helt säker på. Dessutom låter det som ett väldigt väl övervägt beslut, som ligger helt rätt i tiden för er båda. Och så modiga ni är, det är ju inte alla som vågar bryta upp och prova något nytt så där…

  Det är klart, jag kommer att sakna er som bara den. Å andra sidan får jag en ursäkt att besöka ljuvliga Gotland ofta;) Dessutom, så duktiga på att blogga som ni är, så kommer ni alltid att kännas nära.

  Säg till när det börjar närma sig, så kanske jag kan lägga lite semester så att jag kan agera flytthjälp?

  Massa kramar!
  Annika

 14. Hanna skrev den 3 december 2009, kl 18:38:
  avatar

  Åh, det låter mysigt att flytta till Gotland! Stort grattis till nya bostaden och nya jobbet!

  Kram!

 15. Ymke skrev den 4 december 2009, kl 20:29:
  avatar

  Grattis och lycka till med flyten!

 16. annika(fd bivil) skrev den 6 december 2009, kl 21:31:
  avatar

  hur kan ni bara göra på detta viset… ; )

  flytta ifrån detta underbara hus och era underbara grannar (när kommer ni och hälsar på oss egentligen)

  klart ni skall ta chansen och flytta, om jag som inbiten malmöbo/malmöförsvarare kunde flytta till lund så kan ni i princip flytta till månen utan att det är något extremt med det, och nu är det ju inte ens månen ni flyttar till.
  tips inför flytt: börja röja saker redan nu-lätt att skänka dessutom när nu svalorna ligger på gården
  ha det vi ses

 17. Oskar skrev den 9 december 2009, kl 13:17:
  avatar

  Återigen tack till alla fina kommentarer och gratulationer! Det kommer bli hur bra som helst det här.

  Annika: Vi kanske återkommer i det ärendet om flytthjälp. :) Det skulle väl inte vara helt fel att få lite ”semester” på Gotland i sommar.

  Annika (fd Bivil): Ja, vi veeet. Det blev jättekonstig tajming på detta, och vi som var så glada att det äntligen skulle flytta in någon som vi känner lite i huset. Vi tittar gärna förbi någon dag när Josefin kommer från jobbet. Vi hör av oss! Tack för flytt-tips också!

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...