Astrid och aporna

Skrivet av Oskar på tisdagen kl 22:07.

allmän begäran, här kommer bilder på det jag köpte på Astrid och Aporna igår:

Det är kebab, prinskorvar, organiska pepparkaksgubbar, chorizo, ekologiska pepparkakor, rom, falukorv och julskinka. Allt är vegetariskt(!) och allt var ganska dyrt. :S En hel del av detta går ju att hitta i vanliga butiker, men när allt var samlat så här under samma tak var det svårt att hålla i plånboken. Det fanns mycket mer udda varor också, så som tonfisk och jätteräkor. Jag, Gusten, Åsa och Hugo gick där länge länge men tillslut var jag tvungen att slita mig.

Den lite heta kebaben testade vi idag i en lasagne och det blev jättegott. Romen är gjord på tång och äntligen kan jag få lite gött på mina ägg på julbordet. Vi gör visserligen en egen vegoskinka varje år, mamma och jag, men jag tänkte att det kunde vara kul att testa deras variant på Julsk*nka också. (Fast utan rumpa) Haha! :D

Jag köpte också några smoothies till Gusten, men två gick åt på vägen hem genom Malmö, när en kinkig liten typ inte ville sitta i vagnen mer. Och ja, de är också ganska vanliga i andra butiker, så jag tog inte med de resterande på bilden. Jag köpte också med en burk vita bönor i tomatsås som Gusten fick till lunch med lite kokt pasta som jag hade med mig. Det gick ganska bra, men det var inte den bästa maten att äta ute på café direkt. Kladd kladd.

Det här får blir en ny tradition till julbordet varje år, och det blir garanterat ett av stoppen när vi hälsar på i Malmö i framtiden. De har verkligen allt man behöver för att fylla förråden med gott samvete.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentarer

4 kommentarer till “Astrid och aporna”

  1. maria skrev den 28 december 2009, kl 22:43:
    avatar

    spännande! så mycket gott du hittat! chorizon hade varit roligt att testa. och nu måste jag ju få veta hur skinkan smakade egentligen! jag har bara hört talas om den tidigare och det blev aldrig av att jag kom iväg till goodstore för att inhandla en egen. vad är det i den? sojaprotein? tofu? quorn?

  2. Oskar skrev den 4 januari 2010, kl 19:20:
    avatar

    Skinkan blev faktiskt lite annorlunda mot hur vi gör den själva. Men ja, deras består av sojaprotein, precis som den vi gör. Jag tyckte att den smakade MER likt ”vanlig” skinka än vår men det kan vara att vi gjorde en klassisk griljering med senap och ströbröd på deras. På den egna skinkan har vi bara senap. Men de kompletterade varandra väldigt bra, Astrid och apornas skinka var nog också aningen saftigare.

    Tången var för övrigt riktigt god också! Smakade väldigt likt äkta rom och tog mig verkligen tillbaka.

  3. Helen skrev den 3 mars 2011, kl 11:51:
    avatar

    Klart jag måste kommentera här! Det var i samband med det här inlägget som vi började prata med varandra. Oskar, du kan ha länkat det till mig när jag pratade veg alternativ eller liknande. Det känns som hundra år sedan men det var 1.

    Hoppas ni har det fint hemma på Gotland och att vi ses i sommar. Hälsa alla!

  4. Oskar skrev den 3 mars 2011, kl 15:34:
    avatar

    Åh, vilken fin kommentar Helen! Kul att vi kunde spåra upp när vi började prata. Bara ett år sedan? Galet.

    Men älska internet för att man kan spåra upp sådana här saker och att man träffar nya människor.

    Vi ses i sommar!

Skriv en kommentar



(Inget måste, men kul)

  • KONTAKTA OSS?

    Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
  • BAMBUSER

  • SENASTE MOBILBILDERNA

    www.flickr.com
    Klicka här för att se fler!

    Äldre bilder

    RSS


  • HEMMA HOS:

  • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

    • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
      Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
    • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
      Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
    • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
      Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
    • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
      Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
    • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
      Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...