Glassrecension: Fairly Nuts

Skrivet av Oskar på söndagen kl 22:39.

Ryktena om Ben & Jerry’s nya glass hade cirkulerat runt i mina kretsar ett bra tag. Och ikväll, när jag och G var på stan för att köpa hem mat, smet vi in på 7Eleven om kom över ett paket av Fairly Nuts. Texten på byttan skvallrade redan om den skulle innehålla en bit av himmelen: ”Karamellglass laddad med rejäla bitar av kanderade nötter och virvlar av krämig kolasås”.

Efter att jag Facebookat om mitt köp fick vi även ett recensionsönskemål från Cia, så här följer några korta reflektioner från oss båda:

Ben & Jerry - Fairly Nuts

Josefin: Tyckte att den var god men hade hellre sett en choklad- eller vaniljglass istället för kolaglassen då det blev för sött med både kolaglass och kolasås. Hon ville också gärna ha mer nötter, eller annat smarrigt som man annars kan vänta sig av B&J.

Betyg: 3/5

Ben & Jerry - Fairly Nuts

Oskar: En glass som går direkt upp bland favoriterna av B&J:s glassar. Det är en vääldigt söt sort, men är det tal om efterrätt, njutning och glass så finns det nästan inget som är för sött i min värld. Jag är dock villig att hålla med Josefin om att en krämig vaniljglass hade gjorts sig ännu bättre, med lite mer nötter, mera virvlar och kanske några bitar choklad eller kola. De kanderade mandlarna(?) skapade en fin textur och jag gillar när det blir lite bitar av mandlar, kola och glass som man får tugga på. Det är ett enkelt men ganska briljant recept som nästan räcker hela vägen fram.

Betyg: 4/5


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , ,

Kommentarer

4 kommentarer till “Glassrecension: Fairly Nuts”

 1. Pia skrev den 21 mars 2010, kl 23:23:
  avatar

  Ungefär min åsikt också, det skulle ha varit något mer extra i glassen och kanske vaniljglass istället för kolaglassen. Än så länge finns det dock ingen av B&J andra glassar som går upp favoriten Cherry Garcia!

 2. Oskar skrev den 22 mars 2010, kl 12:44:
  avatar

  Pia: Kul att vi håller med varandra. Jag funderar på att köpa hem Fairly Nuts igen tillsammans med någon av de mörkare sorterna (Chocolate Fudge Brownie eller New York Super Fudge Chunk) och blanda. Det borde bli helt lysande med den mörka chokladen mot den ljusare och sliskigare karamellglassen? (Säg inget till Josefin bara!)

  Att blanda så borde funka med nästan alla deras sorter förresten, om man inte gillar/tål mörk chokladglass. Tänk Strawberry Cheesecake med Fairly Nuts! Mmmmmm…

 3. Pia skrev den 22 mars 2010, kl 17:47:
  avatar

  Mums, det låter underbart gott, det får man nog testa!

 4. Cia skrev den 22 mars 2010, kl 19:56:
  avatar

  Måste testa!

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...