Uppvärmningsbebis

Skrivet av Oskar på torsdagen kl 22:34.

Idag medan Gusten var på dagis och efter att jag hade jobbat klart gick vi en liten runda på stan. Vi hamnade på den stora leksaksaffären i närheten och förutom att plocka upp det nödvändiga kikade vi lite på en ny docka till Gusten. Vi kom tillslut därifrån med en ”Olivia” som vi tyckte kändes lagom stor och inte alltför läskigt likt en riktig bebis (ja, ni fattar).

Hemma packade vi upp den och satte den i soffan så att hon väntade på Gusten när han kom hem.

Gustens nya bebis

Hej bebis!

Innan ni hinner fundera alltför mycket kan vi berätta att vi inte köpte en rosa docka för att Gusten ska få en lillasyster, utan snarare för att det kändes mer rätt med en liten rosa docka till Gusten än en mer förutsägbart ljusblå. Av två onda ting (färger), så att säga. Han har dessutom redan en ”Erik”-bebis som han ärvt av Josefin.

Bebisen gjorde i alla fall succé direkt och han pussade och kramade på den.

Puss bebis!

Puss bebis!

Resten av kvällen har bebisen (som inte fått något namn än, vääldigt talande för hur det är här hemma just nu ;) ) hängt med och vi utnyttjar den till fullo som pedagogiskt verktyg så fort vi får chansen. ”Nej, bebisen vill inte ligga med ansiktet nedåt”, ”Trampa inte på bebisen”, ”Klappa försiktigt på huvudet” osv. Alltså inte bara förmaningar så klart, men för det mesta handskas han fint med den och då behöver vi inte säga något. Men vi använder också lite liknande terminologi som vi kommer att göra sen när lillasyster kommer. Att det flyttat in en till nu som ska bo här och som man måste vara försiktig med och som sover, äter och går på pottan (eeh ja) och så vidare. Någonstans tror jag också att det hjälper oss lika mycket som det hjälper Gusten. ;)

Annars kan vi också berätta att vi hittat små, fina russinpaket från Semper. Deras nya ekologiska serie ”Småfolk”. Kanske inget jättespännande att berätta men något som verkligen underlättar när han tigger russin. Nu får han ett sånt minipaket och så kan han sitta och pilla med det ett tag. Det kommer troligen rädda många stunder under sommarens kommande picknickar. Hoppas vi.

Russin i soffan

Russin är gott. Ser ni Gusten bakom magen? ;)

Russin i soffan

Russinhand.

Russin i soffan

Reklam.

Och så lite mer magmys i soffan. Gusten försöker pilla in mammas utåtnavel igen, och berättar vad som göms där inne:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , ,

Kommentarer

2 kommentarer till “Uppvärmningsbebis”

 1. Maria skrev den 28 maj 2010, kl 23:39:
  avatar

  Oj, vilka bra russinpaket! Dom ska vi leta efter.

  Roligt med dockan. Säkert en jättebra förberedelse. Lite tråkigt att Åke var lite för liten nör han fick syskon. Nu hade han förstått så mycket mer!

  Nu ska jag försöka se filmerna. Den första har bara ett kryss som symbol här i min iPhone.

 2. Oskar skrev den 29 maj 2010, kl 0:16:
  avatar

  Nu ska filmen funka? Såg likadant ut här på min telefon, men jag trodde att det kanske bara var hos mig det var fel. Det måste ha blivit något knas med överföringen. Laddade upp den igen. Tack för att du sa till, Maria!

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...