En till

Skrivet av Josefin & Oskar på tisdagen kl 21:35.

http://imgs.xkcd.com/comics/natural_parenting.png

Oskars bror Fredrik visade oss denna lilla seriestrip häromdagen och den passar faktiskt väldigt bra nu.

Med risk för att vara övertydliga kan vi skriva att precis så är det – det är visst en till på gång!

Ett litet syskon till Gusten som beräknas titta fram i början av juni, om allt går bra. Vi har inte gjort något ultraljud än, men det borde bli snart (vi väntar på kallelsen) och då får vi veta mer exakt.

Så nu blir vi alltså snart fyra i familjen. Josefin har tyckt att det var extra viktigt då hon själv inte har några syskon och på så sätt inte kan få till några roliga kusiner för Gusten att leka med. Oskar sätter allt sitt hopp på Fredrik och får han barn som liknar honom själv lär Gusten ha mycket roligt med dem. :)

Trots att vi visste vad vi gav oss in på denna gången så har trötthet, illamående, mer trötthet och kräk tagit oss på sängen. Vi trodde nog båda att det skulle vara lättare nu, att hormonerna inte skulle ta knäcken på Josefin eftersom hon varit med förut. Men så var det alltså inte. Det har varit som en spegelbild av förra gången, bara att Gusten inte låter oss vila och sköta om hushållet/varandra så mycket som vi kanske hade velat. Men vi biter ihop och får allt att fungera och är så klart väldigt lyckliga över det nya lilla livet.

Lika planerat som det var med Gusten har det varit den här gången. Vi har alltid tänkt oss 2-3 år mellan barnen och Josefin slutar sitt vikariat sista maj och flytten till Gotland går i juli. Vi hade alltså juni fritt! Perfekt planering. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentarer

15 kommentarer till “En till”

 1. Gustav skrev den 5 januari 2010, kl 21:56:
  avatar

  GRATTIS!

 2. Oskar skrev den 5 januari 2010, kl 22:00:
  avatar

  Tack! :D

 3. Cia skrev den 5 januari 2010, kl 22:16:
  avatar

  Jag hade redan hört ryktena (inget är hemligt på Gotland…) så jag blev inte lika hänförd som förra gången. Men STORT grattis! Kramar från ett -30gradigt Mora.

 4. Sara skrev den 5 januari 2010, kl 22:20:
  avatar

  Grattis! Hörde den glada nyheten från Johanna! Vi ligger bara lite före er, beräknat datum 1 juni. Jag brukar ju gå över tiden lite så vi kanske kan synka totalt!! Kram Sara

 5. maria skrev den 5 januari 2010, kl 22:33:
  avatar

  Aaaw, GRATTIS!! Gud så kul!! Men, det är riktigt läskigt – jag har vetat det här! Jag har varit helt säker på att ni är med barn igen, ett bra tag nu. Har i stort sett bara väntat på att det skulle komma ett avslöjande på bloggen ;-)

  Usch, ja, håller med om att det är så mycket tuffare den här gången. Man tror att det ska vara lättare eftersom man varit med förr, men istället blir man mycket tröttare, eftersom en viss person kräver uppmärksamhet när man egentigen skulle må bäst av att vila.
  Hur som helst, det är ju värt det! Tur ändå att man är två om det och kan avlasta varann.

  Största kramen till er!

 6. Storebror skrev den 5 januari 2010, kl 22:34:
  avatar

  Tur att ni är lite mer planerade än sånt jag tycker är roligt ;-) Är verkligen jättekul och särskilt för Gusten, tror jag. Så får vi se hur det blir med kusiner :-p

 7. erika skrev den 6 januari 2010, kl 0:58:
  avatar

  Tjohej! Grattis!! Hm.. Set föddes exakt ett år efter Gusten, får väl ställa in mig på ett småsyskon juni -11 dårå. ;)

 8. emminator skrev den 6 januari 2010, kl 11:39:
  avatar

  Stort grattis!
  Var på visning för lägenheterna, tyvärr var ingen färdiggjord. Däremot var utsikten fantastisk och väggarna verkade hamna rätt:)

 9. Sofia skrev den 6 januari 2010, kl 17:31:
  avatar

  åh så roligt! Grattis! Sofia

 10. Camillas lockar skrev den 6 januari 2010, kl 18:51:
  avatar

  Grattis! Vad kul!

 11. annika(fd bivil) skrev den 7 januari 2010, kl 8:16:
  avatar

  GRATTIs!!!!
  vet inte varför men tänkte häromdagen att ni nog snart skulle skaffa en till. Då kanske man får se liten bebis i juni då…

 12. josefin skrev den 7 januari 2010, kl 8:31:
  avatar

  Tack för alla gratulationer! Skönt att folk inte tycker vi är knäppa ;)

  Och det märks i kommentarerna att vi inte varit lika hemliga som med Gusten, eftersom så många hört det via rykten eller känt det på sig.. :)

  @erika: jaa, vi kan utvärdera lite hur det är och sen är det väl lika bra för dig att satsa på maj ’11 så blir det nog ett junibarn :)

  @annika fd bivil: tack tack, får lite dåligt samvete när jag ser ditt namn.. då jag verkligen vill se hur ni har det i lägenheten och så.. Men det får bli ett försenat nyårslöfte att ses lite mer! :)

 13. Ymke skrev den 8 januari 2010, kl 19:03:
  avatar

  Stort grattis!! :)

 14. Hanna skrev den 9 januari 2010, kl 12:38:
  avatar

  Åååhh, vad underbart!! STORT grattis!!! :-D Tänk att Gusten skall bli storebror!!

  Kommer följa detta med spänning. Extra roligt när jag precis ”gått igenom” samma sak själv. :-)

  Många kramar till er alla tre (snart fyra)!

 15. Camilla skrev den 10 januari 2010, kl 14:52:
  avatar

  Ett stort G*R*A*T*T*I*S till er från en smygläsare som följer er härliga blogg. Hittade hit från Åkes sida en gång i tiden. Har väl bara skrivit en kommentar här tidigare tror jag. Det är ingen större skillnad mellan ett eller två barn tycker jag. Först sen när man tar steget från tre till fyra så börjar det märkas. ;) För då blir bilen för liten och det är ännu mera hopplöst att hitta hotellrum och dylikt. Men ungar är alltid härliga! :)

  Jag gillar verkligen er blogg och det ska bli kul att titta in här ibland och se hur er familj småningom blir större! Lycka-till-kram från Finland

Skriv en kommentar(Inget måste, men kul)

 • KONTAKTA OSS?

  Maila oss på blogg[at]oskarochjosefin[punkt]se
 • BAMBUSER

 • SENASTE MOBILBILDERNA

  www.flickr.com
  Klicka här för att se fler!

  Äldre bilder

  RSS


 • HEMMA HOS:

 • RSS Arkivet – av Oskar Dahlbom

  • Juliga mandelfrikadeller söndag, december 29, 2013
   Ett recept på världens godaste mandelfrikadeller cirkulerar runt på internet och dyker upp på olika bloggar då och då. Vi använder oss av ett recept från Coop och de har blivit ett återkommande inslag i vår matlagning. Nu till jul ...
  • Sommaren 2013 fredag, juni 7, 2013
   Efter #blogg100 så gick luften ur mig totalt. Det var otroligt roligt att blogga varje dag, men ofta var det också riktigt plågsamt. Att skriva om något någorlunda vettigt VARJE dag var mödosamt, men jag fick samtidigt väldigt mycket sagt ...
  • Snart här: Kallbryggt Kaffi #blogg100 onsdag, maj 1, 2013
   Det har varit en spännande resa. Från de första stapplande stegen med kallbryggt kaffe i februari fram till idag. Jag har bryggt, smakat, ändrat recept, bryggt, smakat, bjudit och bryggt igen. Men nu sitter allt som det ska. Jag lämnade ...
  • Jag har närt Darth Vader vid min barm #blogg100 tisdag, april 30, 2013
   Ett foto från dagens promenad. Julie i Gustens gamla vårjacka. Men vem är det som uppenbarar sig i skuggan?
  • The Coco Series #blogg100 måndag, april 29, 2013
   Eftersom jag helt har tröttnat på Spreadshirt och faktiskt redan har sålt lite på Redbubble så flyttar jag över min Conan O’Brien-serie till den sistnämnda butiken. Även om Conan hade svårt att följa Barry på The Correspondents’ Dinner så är ...